maandag 10 oktober 2016

Koning Pen

We deden nog allerlei leuke dingen rond het thema 'koning pen'. Zo maakten we reuzenzwaaibeelden. Vince ging op een groot papier liggen en juf tekende zijn omtrek. Daarna ging Paulien op een ander groot papier liggen en dan tekende Ynoa haar omtrek. Als dit klaar was, hielp ieder om beurt met het versieren van deze omtrekken door te schilderen, kleuren, plakken,.... En zo kregen we de koning en koningin van onze klas: koning Vince en koningin Paulien. 

We gaven koning pen een gezichtje met de plasticine. 
We leerden een versje over onze vingers om op deze manier de namen van onze verschillende vingers te leren kennen. We hebben dit versje vaak opgezegd en we deden dit ook eens een beetje gek: we hebben het versje boos, blij en verdrietig opgezegd en omdat juf dit zo grappig en leuk vond, filmde ze dit even om ook jullie mee te laten genieten ;-) 


Blij


Boos


Verdrietig

En deze week gaan we voor het eerst in de derde kleuterklas, gaan zwemmen! We leren hierrond nu verschillende dingen. Wie nog materiaal heeft (snorkel, duikbril, badpak,...) mag dit dus zeker meebrengen! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten