donderdag 27 oktober 2016

Oma's en opa's aan de top

Deze week en de voorbije week, leerden we over grootouders in ons klasje. Dit ter voorbereiding op ons grootouderfeest! 

We hadden dus wat werk te doen! We knutselden een cadeautje voor onze lieve oma's en opa's en dit deden we binnen ons jaarthema 'een raam met vele uitzichten': we maakten een glasraam met onze foto in verwerkt. Niet zo makkelijk maar toch heel goed gedaan! 
(Omdat we hier echt veel aan gewerkt hebben de voorbije twee weken, was dit ons moetje voor deze periode en dus geen extra werkje.)

En natuurlijk was er ook een dansje waar we heel veel voor geoefend hebben en met resultaat, want ook dit hebben we superflink gedaan op ons grootouderfeest! Nietwaar oma's en opa's? 

Foto's van het grootouderfeest, volgen zeker nog! 

We deden natuurlijk ook nog andere dingen in ons klasje. Zo brachten velen van ons foto's mee van de oma's en opa's: we bekeken deze foto's en bespraken eens (wie zijn oma heeft een bril? Wie zijn opa heeft een snor? Welke kleurt heeft oma's haar?...) en we luisterden ook eens hoe iedereen zijn oma en opa noemt: sommige zeggen oma en opa maar er zijn ook andere namen zoals bv meter, mams, peter, poe,.... 

In de plasticinehoek waren er prenten van oma's en opa's: wij gaven hen een neus, oren, een mond en prachtig haar :-)


In de poppenhoek speelden we zelf oma en opa: voor oma was er een leuke pruik die Paulien had meegebracht (bedankt hiervoor!), schoenen met hakken, een handtas en een ketting en voor opa was er een mooi hemd. Er was ook een logeerkoffer voor het kindje dat bij oma en opa gaat logeren en dan waren er ook koekjes voor in onze poppenhoek, want wie bakt er nu niet graag koekjes samen met oma en opa? 

We konden zelf kettingen maken in een ander hoekje, we konden een tekening maken van onze oma/opa, we luisterden ook naar enkele verhaaltjes over oma's en opa's en er lagen in onze boekenhoek heel wat boekjes rond dit thema, er was een gezelschapsspelletje rond het boekje 'met opa in het donker', we speelden een letterspelletje rond dit boekje,.... 

Het waren tot hier toe 2 drukke maar leuke weken en vandaag was er dan het hele leuke grootouderfeest waar we echt naartoe leefden! 


En morgen, morgen gaan we eens stilstaan rond de oma's en opa's die al gestorven zijn... Want ook deze oma's en opa's zien wij nog steeds heel graag! En ook voor hen is het volgende week een feest, namelijk een herdenkingsfeest/Allerheiligen om te tonen dat we hen niet vergeten zijn!

Nog een dagje te vroeg, maar toch wil ik jullie al een prettige vakantie toewensen! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten