maandag 26 december 2016

Kerst in de klas

2 weken geleden startten we met het thema Kerst in onze klas. 


We luisterden naar het mooie verhaal 'een kleine kerstboom': Vandaag is een speciale dag. Een heel jaar lang heeft Kleine boom naar deze dag uitgekeken. 'Misschien word ik dit jaar wel een echte kerstboom!' zegt hij opgewonden. Het is bijna Kerstmis. Vol ongeduld wacht een groepje bomen tot de kerstbomenverkoper hen komt ophalen. In welke woonkamer zullen ze terechtkomen? En welke pakjes zullen er op kerstavond aan hun voet liggen? Over één ding zijn de bomen het eens: hun lieve vriend Kleine Boom is dit jaar nog te klein om kerstboom te zijn. Of toch niet?

Wij gingen in onze klas ook op zoek naar een kerstboom en wij maakten er allemaal samen een echt klas-kerstboom van! We hebben hem versierd met lichtjes, kerstballen, slingers,.... 

 We versierden ook kerstbomen met plasticineslingers en -kerstballen.

Met de clics maakten we zelf allerlei kerstspullen: pakjes voor onder de kerstboom, een kerstboom, slingers,... 


We hadden ook een kerstwinkel in de klas. En waarom daar geen slingers kopen om vervolgens onszelf te versieren?! 

Om de klas nog wat meer te versieren, kleurden we allemaal een prent van kindje Jezus in zijn kribbetje. 

Er was ook een wiskundig spelletje in onze klas: een matrix. We moesten goed kijken naar de prenten van alle kerstbomen, want geen enkele was hetzelfde... Er waren verschillen in kleur en aantal van de kerstballen. Wij moesten dan goed kijken om het kaartje op het juiste plekje in het rooster te leggen. Bv een kerstboom met 2 rode kerstballen moest in het vakje liggen waar de rij van rood en 2 elkaar kruisen... 
Eerst lagen de kaartjes van de getalbeelden in de juiste volgorde, daarna door elkaar om het moeilijker te maken. En om het nog moeilijker te maken, werden de kaartjes met de getalbeelden geruild door kaartjes met cijfers er op. Niet makkelijk en toch lukte dit ons bijzonder goed! 

En natuurlijk niet te vergeten: we werkten 2 weken aan ons cadeautje voor thuis! We knipten, moesten meten of de reepjes lang genoeg waren, plakten, strooiden glinsters, knipten en plakten nog wat meer. En al zeg ik het zelf, het resultaat mocht er zijn! 
We leerden ook ons versje voor onze nieuwjaarsbrief, maar dat verklappen we nog niet! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten