donderdag 8 december 2016

Sinterklaas en de zwarte pieten op school!

Vorige week logeerde de Sint bij ons op school. De zwarte Pieten waren ziek en Sint  had schrik dat hij ook ziek zou worden. Daarom sliep hij elke nacht in een bed op onze school. Als we op school aankwamen was hij altijd al wakker en op stap. 

En maandag was het dan zover, Sinterklaasfeest op school! 
We gingen allemaal buiten voor de school de Sint en de Pieten opwachten. Daar waren de Pieten dan op hun fiets met een mondmasker aan... Maar Sinterklaas, die was niet te bespeuren. Misschien was hij nog in zijn bed op onze school? De Pieten klopten op het raam en ja hoor! Sint had zich overslapen en stond daar nog in zijn pyjama... 

De Sint maakte zich dan maar vlug klaar voor het feest. Ondertussen deden de Pieten nog een loopwedstrijdje. 
(Voor meer foto's van de aankomst van de Pieten klik hier.)

En dan gingen we naar binnen en kon het feest beginnen. De Pieten moesten bewijzen dat ze genezen waren.. Kan pakjespiet weer pakjes inpakken? Kan klimpiet weer hoog klimmen?... Ja hoor, het lukte hen allemaal. 
We deden samen met de andere derde kleuterklassen een dansje en ook samen met alle andere kleuterklassen en samen met meester Wim deden we nog een ander dansje. 

En dan als afsluiter iets waar we toch allemaal naar uitkeken: eens dicht bij de Sint en zwarte Pieten gaan voor een leuke groepsfoto en natuurlijk de vraag: zijn er cadeautjes voor onze klas? 
(Voor meer foto's van het Sinterklaasfeest klik hier.)

We hadden geluk: er was voor elk van ons een snoepzakje, een zak koeken voor in de klas en 5 pakjes. Maar wat zit er in? We zongen in onze klas het lied 'Elmerke is jarig' maar nu als 'Sinterklaas is jarig' en gaven op deze muziek de pakjes 1 per 1 door. Nadien deden we dan de pakjes open. 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten