woensdag 1 maart 2017

Carnaval in onze klas

De 2 weken voor de vakantie vierden we carnaval in ons klasje. 
Er was tijd om te vieren en te spelen en er was ook tijd nodig om ons voor te bereiden. Want samen met de andere 3e kleuterklassen en de 1e leerjaren, maakten we een mooi kostuum dat we tijdens de stoet op school zullen aandoen. Eerst maakten we een masker: we prikten zelf de oogjes uit en mochten dan 3 kleuren kiezen om het te schilderen. Nadien heeft juf er een stokje op gekleefd zodat we het voor ons gezicht kunnen houden. We brachten hiervoor ook een zwart t-shirt mee, dat we versierden met froezelpapier en een mooi, zelf gekleurd wortelmannetje! Dit wortelmannetje moesten we in dezelfde kleuren dan ons masker kleuren. Maar de wortel dan natuurlijk wel oranje :) En wat een mooie resultaten: 
 

Natuurlijk geen carnaval zonder confetti en serpentines! Onze zandbak werd omgetoverd tot een confettibak met verschillende carnavalsfiguurtjes in om met te spelen. 
We knipten in de kniphoek ook zelf grote confetti's om de bak nog wat meer te vullen. 

Wat hoort er nog bij carnaval? Verkleden en gek doen natuurlijk... 

...en geschminkt worden: 
 

En we deden nog heel wat andere leuke dingen: we versierden een clown en snorrenmannetje met plasticine, speelden met een nieuwe knikkerbaan, we speelden het dobus-vormenspel, een verstopspelletje in de kring,... 
 
 En maandag is het dan zover: de stoet op school! Maar eerst een welverdiende vakantie... 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten