woensdag 1 februari 2017

Sporten is gezond!

Vorige week startten we rond het nieuwe thema 'sporten is gezond!'. En om aan te sluiten op het vorige thema, vertelden we eerst over de wintersporten. Dit zijn sporten die worden uitgeoefend op het ijs of op sneeuw, zoals skiĆ«n, schaatsen,.... 

Maar we leren natuurlijk niet enkel over deze wintersporten, maar ook over andere sporten. Spelenderwijs deelden we deze op per soort: 


We bespraken ook wat we voor welke sport nodig hebben. Sommige dingen had de juf mee, sommigen spullen werden meegebracht door vriendjes uit de klas, waarvoor dank!

We spelen ook een voetbalmemorie met heel veel kaartjes. We spelen deze per 4 in de hoekjes maar we hebben deze ook eens allemaal samen in de kring gespeeld.

We spelen in de klas ook voetbal maar geen gewone voetbal: blaasvoetbal. Handen op de rug en blazen maar! We maakten dit spelletje zelf, leuk he?!

We luisterden ook naar het verhaal 'Elmer en de wedstrijd'. Hierin is er een race voor de vrienden van Elmer. Uiteindelijk krijgen ze allemaal wel een medaille: eentje voor de eerste en de tweede, eentje voor de liefste, de dapperste,.... Vrijdag is het in onze klas zo ver: dan is er ook bij ons een wedstrijd waarbij iedereen zijn medaille zal krijgen, spannend! 
Mintthe en Paulien boetseerden dit verhaal: 


Het was dus ook een mooie tijd om de eerste puzzelmedailles uit te delen. We hebben namelijk elk ons eigen puzzelboekje waarin een foto staat van elke puzzel. We beginnen bij de makkelijkste (gele puzzels): bij elke puzzel die alleen gemaakt is, krijgen we een sticker voor in ons stickerboekje. Als alle puzzels van dit gele niveautje gemaakt zijn, krijgen we hiervoor een medaille en starten we met de blauwe puzzels... En dit tot alle 4 de niveautjes tot een goed einde gebracht zijn. We werken er al het ganse schooljaar aan en hebben nog tot eind dit schooljaar de tijd!

We deden nog allerlei andere leuke dingen: we konden in sportboekjes kijken, sportwoorden naschrijven, en natuurlijk niet te vergeten: er was vorige week de sportdag. Voor foto's klik hier.

PS: Voor de extra foto's van de kerstviering klik hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten